Financieel advies

Er bestaan verschillende mogelijkheden om uw huis in Spanje te financieren. U kunt uw huis uit eigen middelen financieren, een tweede hypotheek op uw Nederlandse woning afsluiten of een hypotheek aanvragen bij een Spaanse bank. Om een hypotheek in Spanje af te kunnen sluiten dient u echter wel aan een aantal eisen te voldoen.

Zo is het bij het kopen van een huis in Spanje mogelijk om als niet-resident maximaal 70% van de verkoopprijs (of taxatiewaarde, die vaak lager ligt) te financieren. De overige 30% van de verkoopprijs dient u zelf in te brengen. Ook dient u rekening te houden met de kosten koper (overdrachtsbelasting, notaris- en registratiekosten), gemiddeld 10-15% van de verkoopprijs. In totaal dient u dus tussen de 40% en 50% zelf aan eigen middelen in te brengen.

Koophuis in Spanje kan u ondersteunen bij de financiering van uw huis in Spanje. We kunnen u voorzien van de benodigde informatie met betrekking tot het afsluiten van een hypotheek voor de aankoop van uw woning en u in contact brengen met hypotheek- en financieringsexperts die voor u op zoek gaan naar de beste financiële oplossing voor uw situatie.

© KoopHuisInSpanje